15. redna seja sveta Zavoda za izobraževanje delavcev

5. julija je bila 15. redna seja sveta Zavoda za izobraževanje delavcev

Na 15. redni seji sveta Zavoda za izobraževanje delavcev, ki je bila 5. julija 2012, so člani razpisali volitve v svet zavoda. V skladu s 5. členom Akta o ustanovitvi Zavoda za izobraževanje delavcev svet zavoda sestavljajo po 1 predstavnik ustanoviteljev, ki jih imenuje odgovorni organ ustanovitelja (4 člani), 1 predstavnik zaposlenih in 1 predstavnik uporabnikov oz. zainteresirane javnosti, ki ga ustanovitelji imenujejo soglasno. Mandat članov traja 4 leta in so lahko ponovno imenovani.Statut Zavoda za izobraževanje delavcev v svojem 7. členu piše, da morajo ustanovitelji najmanj 2 meseca pred potekom mandata sedanjim članom sporočiti imena novih članov, to pa je 31. december 2012.

Svet Zavoda za izobraževanje delavcev je potrdil spremembe Pravilnika o programih, pogojih in višini kritja stroškov izobraževanja in usposabljanja delavcev v višini znižanja 20%. Spremembe veljajo s 1. septembrom 2012. Svet Zavoda za izobraževanje predlaga uskladitev sprememb s pravilnikom Sklada za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih.

Obravnavali in sprejeli so tudi poročilo o delu v prvih 6 mesecih leta 2012. V primerjavi z enakim obdobjem leta 2011 in 2012 je vidno, da imamo v letošnjem letu 11.068,65 € manj prihodkov kot v letu 2011, stroškov pa je manj za 3.576,00 €. Za izobraževanje smo v letu 2012 namenili 13.918,71 € več kot v letu 2011. Za izobraževanje smo v obdobju 1. januar – 30. junij 2012 namenili 58.098,34 € za 158 vlog za sofinanciranje izobraževanja in skupno za 401 delavca. Za izobraževanje smo v obdobju 1. januar – 30. junij 2011 namenili 39.040,89 € za 121 vlog za sofinanciranje izobraževanja in skupno za 309 delavcev. Sofinancirali smo naslednje oblike izobraževanj:

- NPK (gozdarski gojitelj, gozdarski traktorist, sekač, traktorist, voznik)
- šolnina (računalnikar SŠ, strojni tehnik, inženir lesarstva – 2. letnik,VSŠ strojništvo – 2 letnik in diploma, VSŠ – ekonomist računovodja 1. in 2. letnik )
- seminarji (računalniški, specialistični računalniški tečaji, angleški jezik, nemški jezik, davčno računovodski, nega nohtov, frizerski seminarji, HACCP, ADR, TGM, viličarji, temeljne kvalifikacije za voznike, vozniške licence, voznik c- in e-kategorije, varilci, varovanje okolja, VPD in požarna varnost, fotografski tečaj, komuniciranje, varno delo z motorno žago, konstruiranje 2D, 3D, varno delo z motorno žago, redno usposabljanje voznikov, odgovorna oseba v prometu, izterjava, zaključni račun 2011, ISO standardi, izpit za traktor, kuharski tečaji, zdrava hrbtenica, facebook za poslovno rabo, delo z zemeljskim plinom….)
Vsem, ki plačujejo prispevek za izobraževanje delavcev, ob računu pošiljamo kratko mesečno sporočilo o našem delu in o možnostih, ki jih nudi Zavod za izobraževanje delavcev. Na spletni strani www.zavod-zid.si so napisane vse aktualne informacije o našem delu, pravilnik in vloga za sofinanciranje izobraževanj. Vsakemu delodajalcu oz. delavcu, ki smo mu sofinancirali izobraževanje, pošljemo sporočilo o nakazilu in na kratko predstavimo delo Zavoda za izobraževanje. V glasilih OOZ Šiška, Center, Vič, Moste, Grosuplje, Škofja Loka, Litija smo objavljali oglase o svojem delu.
Konec marca smo poslali na 283 naslovov vseh tistih, ki ne želijo več plačevati prispevka za izobraževanje v leto 2011, in na naslove tistih, ki koristijo sredstva sklada in ne plačujejo prispevka za izobraževanje Zavodu za izobraževanje delavcev.
Na Ljubljanskem obrtnem sejmu smo na razstavnem prostoru OOZ Ljubljana Moste Polje delili zloženko o delu zavoda in pisala z logotipom in spletnim naslovom. Po sejmu smo poslali vsem udeležencem sejma DOM in LOS zloženko o delu Zavoda za izobraževanje delavcev (318 naslovov). V teku so priprave na našo predstavitev na 45. MOS v Celju. Predstavili se bomo v hali L1 na razstavnem prostoru št. 42.
Svet Zavoda za izobraževanje delavcev preveč vplačana sredstva delodajalcem vrača samo za 3 pretekle mesece. Delodajalci naj ažurno sporočajo spremembe in ta sklep naj se objavi na položnici za mesec julij 2012.

 

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID