Trimesečni slaščičarski tečaj La Ganache

Od 1. oktobra 2018 do 21. decembra 2018 v Ljubljani

SOFINANCIRAMO UDELEŽBO ČLANOM ZAVODA ZA IZBOBRAŽEVANJE DELAVCEV

Namen seminarja
Profesionalni slaščičarski seminar LA GANACHE je, kot pove že naziv, namenjen strokovnjakom in strokovnjakinjam na področju slaščičarstva, bodisi tistim, ki začenjajo in bi radi svoje šolsko poznavanje slaščičarske veščine nadgradili, bodisi onim, ki imajo za seboj že več ali manj let prakse in si želijo novih prijemov in novih receptov. Kljub strokovni zasnovi seminarja pa se lahko pridružijo tudi bolj izurjene ljubiteljice in ljubitelji domače slaščičarske umetnosti.

Vsebina seminarja
Slaščičarsko izobraževanje ima petnajst (15) tematskih sklopov, ki vključujejo pripravo slaščic in sladic (sladka jed, ki jo običajno postrežemo po obedu ali drugem obroku hrane), v posameznem primeru pa je tema še posebej posvečena tudi pripravi osnove (denimo testa ali vrste slaščice na splošno). Program je zastavljen tako, da pridobljene spretnosti in znanje ter seveda recepture zadostujejo za pripravo celovitega slaščičarskega asortimenta. Skupaj bodo udeleženke in udeleženci pridobili 60 receptov.

Vsak/a udeleženec/ka dobi: kuharsko bluzo, predpasnik in kapo, sproti pa recepture.

1. 1. Francoski rogljički – listnato kvašeno testo
2. Minjoni
3. Piškoti
4. Male pite
5. Pite
6. Male tortice
7. Torte
8. Sladoled
9. Sladice v čašah
10. Slane pite Quiches
11. Listnato testo in sladice z listnatim testom


12. Restavracijske sladice.
13. Macarons
14. Sladice/slaščice na osnovi čokolade 
15. Praline – čokoladni bomboni

In letos NOVOST.........
16. Baguette

Dodatne informacije o tem ali drugih izobraževanjih LA GANACHE dobite pri chefu Naserju Gashiju na telefonski številki 031 533 975 ali e- naslovu gashi@laganache.eu

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID