10. strokovno srečanje gostincev

Portorož, 21. november 2017, hotel Bernardin

Michelinovi kuharji letos prvič na strokovnem srečanju gostincev
 
Tradicionalno 10. Strokovno srečanje gostincev bo v torek 21.11.2017 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. Pripravili bomo zanimive teme za osrednji dan in tudi poseben program za en večer prej.

V Grand Hotelu Bernardin bomo govorili o aktualnih temah ter se družili z razstavljavci in gostinci iz vse Slovenije. V ospredju bodo aktualni problemi na področju gostinstva, ki jih bosta predstavila Mate Matjaž, predsednik sekcije in Drago Delalut, podpredsednik sekcije. Tomaž Bernik iz ZDOPS-a bo na kratko predstavil Kje iskati delavce in kako jih zaposliti. Ob vse večjem pomenu socialnih medijev in njihovem vplivu na potencialne goste bo marsikoga zanimalo tudi predavanje z naslovom »TripAdvisor in digitalni marketing za gostilne in restavracije«, ki ga bo predstavila znana strokovnjakinja na področju trženja Rajka Lunić. Prvi del bomo zaključili s kratkimi nasveti za uporabo zelišč in začimb v gostinstvu in predstavitvijo ugodnosti Telekoma, partnerja kartice Mozaik Podjetnih.
V glavnem odmoru bomo okušali in si ogledali predstavitve pokroviteljev in razstavljavcev med katerimi so: AVE mesnine, Arona TM– Villeroy & Boch, Pos Elektronček in Pivovarna Laško Union ter Radgonski špricer. 
 
V popoldanskem času od 14.00 do 16.30 ure pripravljamo zanimiva kratka predavanja vrhunskih strokovnjakov s področja gostinstva, med katerimi bodo tudi kuharji, lastniki Michelinovih zvezdic.

  •         Fausto Arrighi, Bivši direktor Michelinovega vodnika za Italijo, svetovalec ter kuhar The flying ceff
  •         Emanuele Scarello, kuhar in lastnik Agli amici (dve Michelinovi zvezdici)
  •         Lorenzo Cogo, kuhar in lastnik El Coq (ena Michelinova zvezdica)
  •         Andrea Canton, kuhar in lastnik La Primula (ena Michelinova zvezdica)
  •         Vincenzo Guarino, kuhar v il Pievano (ena Michelinova zvezdica)
  •         Tomaž Kavčič, kuhar v Gostilna pri Lojzetu, Zemono
  •         Filip Matjaž, (Gostilna Tomi)

Popoldan bo potekala slovesna podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem. Udeleženci bodo že tradicionalno zaključili druženje na večerji v Gostilni Tomi z Michelinovimi kuharji ali na večerji v Oštariji - hladno topli bife - DJ Dadi in Aleš Ogrin. 
 
Informacije in dodatna pojasnila
Vlasta Markoja, sekretarka sekcije gostincev, telefon 01 58 30 571 ali e-naslov vlasta.markoja@ozs.si

Članom zavoda zaizobraževanje delavcev sofinanciramo udeležbo na 10. storkovnem srečanju gostincev!

 

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID