11. strokovno srečanje gostincev

Portorož, 27. 11. 2018

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira že tradicionalno 11. Strokovno srečanje gostincev, ki bo v ponedeljek, 26.11.2018 (Ošterija, Portorož) in v torek, 27.11.2018 v Hotelu Slovenija – v kongresnem centru Portus v Portorožu. 
 
Že v ponedeljek 26.11.2018 ob 18.30 uri bo v Ošteriji v Portorožu izobraževalni dogodek, kjer se boda srečala pivo in hrana. Dogodek pripravljamo v sodelovanju s Pivovarno laško Union in prvo somelierko za pivo Seni Pegan, BeerPro. Jedi, ki jih bomo okušali zraven različnih vrst piva, bo pripravil mladi kuhar Filip Matjaž.

Osrednji dan srečanja bo 27.11.2018 v kongresnem centru Portus v Portorožu – Hotel Slovenija, kjer bomo začeli z aktualnimi informacijami za člane sekcije. Pravnica Vanja Šisernik, ki bo na kratko predstavila najpomembnejše glede varstva osebnih podatkov v skladu z GDPR v gostinskih obratih.Udeleženci bodo v mapi srečanja prejeli tudi osnutke potrebnih obrazcev oziroma soglasje.
Sledila bo predstavitev Evropske gastronomske regije 2021 in zanimivo predavanje Nika Slavniča z naslovom: Gourmet marketing - 5 korakov kako postane tuj gost bolj pogost

 V okviru srečanja bomo predstavili primer dobre prakse povezovanja in sodelovanja – »Kulinarične Haloze« - novo turistično doživetje na obronkih Ptuja. Kot vsako leto bo tudi tokrat zanimivo druženje v preddverju z razstavljavci in pokrovitelji, ki bodo predstavljali zanimive izdelke, opremo, hrano in pijače, ki jih gostinci uporabljajo pri svojem delu. 
Popoldanski del bomo začeli z aktivnostim sekcije za reševanje problema pomanjkanja ustreznih kadrov. 
Nadaljevali bomo z okroglo mizo z naslovom »Mladi gostinci #računajtenanas«. Pogovor z mladimi gostinci bo vodil Bine Volčič. Na okrogli mizi bodo sodelovali: Leon Pintarič, Jorg Zupan, Luka Kosir, Grega Repovž, Tomaž Bratovž, David Vračko, Filip Matjaž. 
                                                        
Srečanje bomo zaključili z večerjo s podelitvijo priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v gostinstvu. Večerja bo ob 19.00 uri v restavraciji Hotela Slovenija, kjer pričakujemo posebno kulinarično doživetje, saj bodo meni za večerjo pripravili Janez Bratovž JB in mladi kuharji v sodelovanju z restavracijo hotela. Po večerji udeležence vabimo na After Hours: »Na drugi strani šanka«., kjer bodo za glasbo poskrbeli Matjaž Jelen (Šank Rock) & Band ter D.J. Jan Vukelič

Članom zavoda za izobraževanje delavcev pokrijemo stroške udeležbe v celoti. Zavod za izobraževanje delavcev bo del 11. strokovnega srečanja gostincev, saj bo predstavil svoje delo. Pridite, da se srečamo!

 

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID