"Davčni obračun 2014 in davčne novosti" na OOZ Grosuplje

5. februar 2015

Seminar "Davčni obračun 2014 in davčne novosti" na OOZ Grosuplje OOZ Grosuplje bo v četrtek, 5.2.2015, z začetkom ob 10.00 uri, v Domu obrtnikov v Grosuplju organizirala seminar »Sestava davčnega obračuna 2014 ter ostale novosti v davčni zakonodaji". Udeležba je za člane OOZ Grosuplje povsem brezplačna. Cena za nečlane je 60 EUR. Izpolnjeno pisno prijavo, ki se nahaja tudi na dnu prispevka, pošljite na OOZ Grosuplje najkasneje do 30.1.2015.

Vabljeni k udeležbi.

OOZ Grosuplje sedaj že tradicionalno ob začetku leta organizira med člani zelo pričakovan seminar "Davčni obračun in ostale novosti". Letos bo predavanje zopet vodila  Božena Macarol, dolgoletna davčna svetovalka na OZS. Na seminarju, ki bo trajal 3 – 4 pedagoške ure, se bo med drugim dotaknila tem kot so:

1. Kako do najbolj ugodne davčne osnove za leto 2014:
- vse o davčno priznanih stroških in davčnih olajšavah,
- kako pokrivati izgubo za leto 2014.
2. Ali izbrati v letu 2015 pavšalno obdavčitev:
- kriteriji za odločanje o pavšalni obdavčitvi,
- pogoji za njeno uveljavljanje.
3. Pričakovane novosti v letu 2015:
- vezana knjiga računov, elektronske in davčne blagajne,
- podaljšanje prehodnega obdobja za opravljanje dejavnosti upokojencev in pobude OZS za spremembo ZPIZ-2.
- e računi in enostavnejše knjigovodstvo MPS-jev.
4. Izmenjava izkušenj, vprašanja in odgovori.

Kot že povedano, udeležba na omenjenem seminarju je za člane OOZ Grosuplje* s poravnano članarino povsem brezplačna. Cena za nečlane znaša 60 EUR, zato razmislite o članstvu v OOZ Grosuplje oz. OZS. Podrobnosti glede ostalih ugodnosti članstva v zbornici si lahko ogledate na http://www.ozs.si/Prednosti%C4%8Dlanstva.aspx  oz. OOZ Grosuplje (01 786 51 30, ooz.grosuplje@ozs.si ).

IZPOLNJENO PRIJAVNICO POŠLJITE NA NASLOV: OOZ GROSUPLJE, Ob Grosupeljščici 1b, 1290 Grosuplje, po faksu 01-786-16-45 ali po e-pošti na ooz.grosuplje@ozs.si NAJKASNEJE do 30.1.2015.

Nečlani naj priložijo še potrdilo o plačilu 60 EUR na TR: SI56 6000 0000 0052 160, Hranilnica LON; sklic »Davčni obračun 2014«. Dodatne informacije po telefonu: 01/786 51 30 (Janez Bajt, sekretar).

 * Udeležba je brezplačna za člane OOZ Grosuplje in sicer za nosilce dejavnosti ter njihove redno zaposlene. OOZ Grosuplje si pridržuje pravico, da za  zaposlene pri članih po potrebi zahteva potrdilo o njihovi zaposlitvi (M1 obrazec).

 

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID