Zavod za izobraževanje delavcev
Miklošičeva cesta 26
1000 Ljubljana
Tel: 01 257 21 83, 041 202 898
Faks: 01 257 21 84
V marcu 2019 bodo potekali naslednji seminarji:
Macarons 5.3.2019 (16.00-20.00)
Macarons pasijonka: Piškoti iz beljakov in mandljev, ganache pasijonke (pasijonka, marelica, mlečna čokolada)
Macarons s slano karamelo: Piškoti iz beljakov in mandljev, polnilo iz maslene karamele s solnim cvetom
Cena 4-urnega tečaja: 79eur
Torte (program 1) 9.3.2019 (8.30-17.30) ali 19.3.2019 (8.30-17.30)
FRAISIER (jagodna torta) - Biskvit, lahka slaščičarska krema s vaniljo, jagode in jagodni žele.
PRESTIGE GANACHE - Dekorativni biskvit, mandljev biskvit, krokant, pomarančni creme brulee, čokoladni mousse, zrcalna glazura.
PASIJONKA - Dekorativni biskvit, biskvit cuillere, žele gozdnih sadežov, skutin mousse, pasijonka.
Cena celodnevnega tečaja (8 ur) je 145eur.
Torte (program 2) 10.3.2019 (8.30-17.30) ali 20.3.2019 (8.30-17.30)
OPERA: mandljev biskvit, čokoladna podlaga, kavna maslena krema, ganache in zrcalna glazura.
ROZAFA: Čokoladni biskvit, sredica iz mandljevega in lešnikovega pralineja, sredice iz maline, mlečni čokoladni mousse in malinova glazura.
VJOSA: Mandljev biskvit, dekorativni biskvit, sredica iz gozdnih sadežev, ganache iz pasijonke in sadna glazura.
Cena celodnevnega tečaja (8 ur) je 145eur.
Croissants 12.3.2019 (8.00-14.00)
Croissants / Rogljiči: Kvašeno listnato testo na osnovi poolish-a (predtesto/starter)
Pain au chocolat / čokoladni žepki: kvašeno listnato testo na osnovi poolish-a (predtesto/starter) in čokoladne palčke
Pain au raisins /osje gnezdo: kvašeno listnato testo na osnovi poolish-a (predtesto/starter), slaščičarska krema, rozine
Cena 6-urnega tečaja: 79eur
Torte (program 3) 21.3.2019 (8.30-17.30)
TORTA ERA: cimetov streusel, orehov dacquoise, popečena jabolka, cimetov mousse, glazura.
BELA PASIJONKA: Streusel, pistacijev biskvit, mangova sredica, beli čokoladni mousse s pasijonko, žele spicy mango.
MANDARIN: Linško testo, biskvit cuillere, jasminov supreme, mandarinin mousse, glazura.
Cena enodnevnega tečaja (8 ur) je 145eur.
Praline 23.3.2019 (8.30-17.30)
Praline z rumom: Pralineji iz temperirane čokolade, ganache iz temne čokolade z rumom
Praline s karamelo: Pralineji iz temperirane čokolade, karamelna krema
Praline z lešnikovo pasto: Pralineji iz temperirane čokolade, lešnikova krema
Truffes/tartufi: Ganache iz temne čokolade, temperirana temna čokolada in kakav
Cena celodnevnega tečaja (8 ur) je 145eur.
Male pite 24.3.2019 (8.30-17.30)
Češnjeva mala pita: krhko testo, češnje/višnje iz kompota, mandljeva krema, kakavov crumble
Hrustljava čokoladna mala pita: krhko testo, čokoladni ganache, crocant
Orehova mala pita: krhko testo, orehi, karamelni preliv
Pita z vanilijevim creme brulejem in jagodami: Krhko testo, mandljeva krema, creme brulee, jagode
Cena celodnevnega tečaja (8 ur) je 145eur.
Sladice v čašah 31.3.2019 (8.30-17.30)
Čokoladuo: temni čokoladni mousse, mlečni čokoladni mousse, streusel
Tiramisu: biskvit cuillere, mousse mascarpone, kava, kakav
Delice de caramel: biskvit cuillere, popečena jabolka, bavarska krema s karamelo, mehka karamela, posušena jabolka
Baba v čaši: testo za baba/savarin, stepena sladka smetana, sadje
Cena celodnevnega tečaja (8 ur) je 145eur.
Vsi seminarji bodo potekali v LABO La Ganache , Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana
VABLJENI!
Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.
Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.
Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:
Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).
Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.
Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.
Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.
Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.
Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.
Zavod ZID