Novosti Združenja delodajalcev Slovenije

Obvestila Združenja delodajalcev Slovenije

Na spletnih straneh zbrali nekaj pomembnejših informacij:
 

NOVO NA SPLETNEM MESTU

2. februar 2015 / Kolektivna pogodba za kovinsko industrijo Slovenije

2. februar 2015 / Odpoved Kolektivne pogodbe za lesarstvo

2. februar 2015 / Sklep o ugotovitvi razširjene veljavnosti celotne Kolektivne pogodbe za poštne in kurirske dejavnosti

2. februar 2015 / Znesek minimalne plače za leto 2015

27. januar 2015 / Združenje Delodajalcev Slovenije bo podpisalo socialni sporazum

16. januar 2015 / Aneks h Kolektivni pogodbi za cestni potniški promet Slovenije za leto 2014

 

13. februarja 2015 pripravljajo novo delavnico Obvladovanje časa - time management
Željko Ćurić, O.K. Consulting

Čas je omejen in vsi ga imamo enako – 24 ur na dan in to vključuje tudi noč. Kako ga najbolje izkoristiti, da boste na koncu dneva zadovoljni?

S spoznavanjem ključnih dejavnikov, ki so v nas samih, boste dobili priložnost za boljšo organizacijo in izrabo razpoložljivega časa. Zato je delavnica namenjena vsem, ki doživljate, da imate časa največkrat premalo in bi ga potrebovali več!

Znanja, ki jih boste pridobili na delavnici, bodo prispevala k temu, da boste v okviru obstoječega časa, imeli priložnost za boljšo realizacijo na področjih, ki so vam pomembna.

V eni od raziskav so rezultati pokazali naslednje: 54 % vodilnih dela več kot deset ur na dan; 71 % zaposlenih si delo običajno vzame domov; 75 % zaposlenih ponoči v sanjah podoživlja službo; 64 % zaposlenih ima občasna obdobja nespečnosti zaradi časovnih stisk v službi; 61 % zaposlenih je že večkrat odpovedalo ali preložilo dopust zaradi časovnih pritiskov v službi; 74 % vodilnih doživlja, da nimajo časa za družino.

Naše izkušnje kažejo, da sta doživljanje in izraba časa v veliki meri povezana z delovnim stilom, ki ga imamo kot posameznik. Vsak delovni stil je specifičen in vsak ima svoje prednosti in pomanjkljivosti in svoje »kradljivce časa«. Poleg delovnega stila pa na doživljanje časa vplivajo tudi naša življenjska prepričanja, vrednostni sistem in še kaj.

Zato delavnica o obvladovanju časa ne bo klasična, z enostavnimi recepti. Temo bomo obravnavali na način, ki vam bo omogočil vpogled v vaš delovni stil in v tisti del, kjer lahko z nekaterimi spremembami bolje izkoristite čas, ki ga imate na razpolago. Prepoznali boste tudi delovni stil tistih, s katerimi največ sodelujete, kar bo prispevalo tudi k možnosti za boljšo organizacijo delovnih timov, v katerih sodelujete.

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID