OOZ Ljubljana Vič

aktualni seminarji v maju in juniju

Vabljeni na aktualne seminarje na OOZ Ljubljana Vič

Kako preverim pravilnost informativnega izračuna dohodnine in se morebiti pritožim?

Vabimo vas, da se pridružite videoseminarju z naslednjo vsebino:

  • kateri dohodki se vštevajo v informativni izračun in kolikšen del teh;
  • kako preverim, če so izkazani v pravi višini;
  • katere olajšave mi pripadajo in v kakšni višini;
  • vso o splošni ter olajšavi za vzdrževane družinske člane (če so otroci študentje, če ima drug zakonec skrbništvo, itn.);
  • kako sam izračunam davčno obveznost (brez uporabe programa)
  • kako izpolnim ugovor zoper izračun, v kolikor ugotovim, da karkoli od naštetega ni pravilno izkazano.

Termin: 27.5. od 9.00 do 10.00, izvajalka : Tatjana Jovanovič, cena  videoseminarja (brez DDV) znaša 40,00 € cena za člane OOZ Ljubljana Vič znaša 20,00 €

Trije kradljivci časa: kako se osebno organizirati in spet obvladati svoje življenje

Podjetniki moramo dobro obvladovati velike količine e-pošte, telefonskih klicev, dokumentov, idej ter nalog, povezanih tako s službo, kot z zasebnim življenjem. Meja med delom in prostim časom počasi izginja, mobilnost in dosegljivost kjerkoli pa zahtevata inovativne pristope k osebni organizaciji. Vsak ima svoj sistem in orodja, ki pa niso nujno optimalna - v zadnjih petih letih se je okolje zelo spremenilo in se še spreminja, naša organizacija pa ne. Zato je nujen razmislek, ali obstaja časovno bolj učinkovit in manj stresen način za obvladovanje osebnih in poslovnih informacij.

Na predavanju boste spoznali konkretne metode iz prakse in orodja, ki vam pomagajo k boljši osebni organizaciji in občutku, da spet obvladujete svoje življenje.

Cena  seminarja ( brez DDV) znaša 30,00 € cena za OOZ Ljubljana Vič znaša 15,00 €, termin:3. junij 2015 ob 16.00 uri ( 2 šolski uri), izvajalec: Andrej Šolinc je dolgoletni podjetnik (Domenca d.o.o., Domovanje d.o.o. ter Klaro d.o.o.) z bogatimi izkušnjami na področju osebne organizacije, o čemer pogosto predava. Trenutno svojo energijo in čas posveča agilnemu poslovanju podjetij v okviru slovensko-angleškega start-upa 4thOffice.com.

Varstvo pri delu

Seminar bo potekal v torek, 9. junija 2015 ob 15. uri. Prijavnico pošljite po pošti ali po faksu (01 257 20 90). Seminar s preizkusom traja 4 šolske ure. Cena seminarja je 21,00€ brez DDV. Za člane OOZ Ljubljana Vič je seminar po sklepu UO brezplačen.

»Davčne blagajne – realnost pri poslovanju  z gotovino in  aktualnosti, ki jih mora podjetnik poznati v letu 2015   

S 1.10.2015 naj bi začele veljati obveznost uporabe » davčnih blagajn« oziroma naj bi stopile v veljavo in se začele uporabljati določbe o Zakonu o potrjevanju računov. Čeprav so strokovne institucije posredovale vrsto pripomb na predlog zakona, bo delavnica namenjena seznanitvi  s predlogi zakona, hkrati pa naj bi v mesecu juniju 2015 bil znan tudi pravilnik , ki bo konkretno določal  obveznosti, ki jih morajo zavezanci zagotoviti pri poslovanju z gotovino.  Torej, potrebno je poznati osnove. V praksi   je kar nekaj aktualnih  trdih orehov, predvsem poslovanje s.p. kot ekonomsko odvisna oseba in izdano mnenje FURS, pa študentsko delo. Delavnica bo tako namenjena novostim, ki se nam obetajo in  aktualni problematiki v  praksi.

Poudarki o novostih

  • Katere so bili razlogi za predlagani način uvedbe obveznega potrjevanja računov in kateri sistem bo uveden
  • Kdo so zavezanci, ali bodo izjeme za izvajanje postopka potrjevanja računov?
  • Katere  so novosti,  podatki , ki jih bo moral vsebovati račun?
  • Kako  bo potekal postopek  potrjevanja računov?
  • Posredovati bomo morali podatke o poslovnih prostorih , kaj vse  šteje kot poslovni prostor?
  • Nadzor  in prekrški, tudi  za končnega potrošnika, če računa  ne vzame) .
  • Vse bo povezano s predlaganimi pripombami in  rešitvami , odpirali bomo aktualna vprašanja…..

Na koncu se bomo seznanili z aktualnimi  davčnimi orehi  in dilemami.  Strokovna delavnica bo potekala v ponedeljek  15.6.2015 ob 16. uri (  4 šolske  ur), cena  seminarja (brez DDV) znaša 90,00 € cena za OOZ Ljubljana Vič znaša 45,00 € Izvajalka: Simona Štravs

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID