Predstavitve poklica voznik

V aprilu 12 dogodkov po vsej Sloveniji

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Zavod RS za zaposlovanje od danes, 14. aprila 2015 dalje, organizirata 12 motivacijskih dogodkov po vsej Sloveniji, na katerih bo predstavitev poklica voznik ter možnosti in potrebe glede zaposlitve tega poklica tako doma kot v tujini.

Glede na napovedane potrebe delodajalcev o zaposlitvah voznikov želi OZS, s skupno akcijo, motivirati brezposelne osebe za poklic voznik ter hkrati s promocijo poklica dvigniti tudi njegov ugled.  V predstavitvi poklica bodo aktivno vključeni naši člani prevozniki in njihovi vozniki ter na tak način predstavili poklic iz praktičnega vidika.

Po podatkih iz marca 2015 je na Zavodu prijavljenih 2.537 brezposelnih poklicnih voznikov,  od tega 1.246 voznikov osebnih vozil, lahkih dostavnih vozil in motornih koles ter 1.291 voznikov težkih tovornjakov in avtobusov. Delodajalci  predvsem povprašujejo  po voznikih tovornih vozil v mednarodnem prometu ter voznikih avtobusov. Napovedanih potreb delodajalcev glede zaposlitve voznikov je veliko, predvsem v Nemčiji, kjer napovedujejo približno 40 tisoč potreb  za zaposlitev voznikov v letu 2016.

Vsi dogodki bodo potekali na območnih službah oz. uradih za delo Zavoda. Na 24 predstavitev poklica voznik bodo vabljene brezposelne osebe v dveh skupinah: tiste, ki že imajo pridobljen vozniški izpit C-kategorije kot tudi vsi drugi brezposelni, ki imajo pridobljeno B-kategorijo  in so pripravljeni se dodatno usposabljati za zaposlitev v dejavnosti transporta.

Seznam dogodkov:

*         14. 4. 2015: Kmečka ulica 2, Koper, Karierno središče

*         15. 4. 2015: Parmova 32, Ljubljana, sejna soba v VI. nadstropju

*         16. 4. 2015: Trstenjakova 2a, Ptuj, predavalnica Urada za delo Ptuj

*         21. 4. 2015: Gregorčičeva 15, Maribor, Karierno središče

*         21. 4. 2015: Černelčeva 3a, Brežice,  Karierno središče

*         22. 4. 2015: Ljubljanska 14, Celje

*         22. 4. 2015: Šentjernejska 6, Novo mesto

*         22. 4. 2015: Ozare 18, Slovenj Gradec, Mladinski kulturni center

*         23. 4. 2015: Šuceva ulica 23, Kranj

*         23. 4. 2015: Slovenska 37. Murska Sobota, Karierno središče

*         23. 4. 2015: Ulica tolminskih puntarjev 4, Nova Gorica, Urad za delo Nova Gorica

*         23. 4. 2015: Ulica 1. junija 19, Trbovlje, Območna služba Trbovlje

Dogodkov se lahko udeležijo vsi zainteresirani kandidati, ki bi želeli pridobiti dodatne informacije o poklicu voznik in o zaposlitvenih možnostih, ki jih ta ponuja.

Vsa podjetja, ki imajo potrebo po zaposlitvi voznika naj javijo svoji OOZ.

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID