Seminarji na OOZ Ljubljana Šiška

Sofinanciramo 10% več

Na OOZ Ljubljana Šiška organizirajo naslednje seminarje: 

TEČAJ Z IZPITOM IZ PRVE POMOČI NA DELOVNEM MESTU

V sodelovanju z Rdečim križem Slovenije bodo  organizirali Tečaj z izpitom iz prve pomoči na delovnem mestu, ki bo potekal v sredo 18.05.2016 v času od 8.00 do 15.00 urena Pipanovi poti 30 v Ljubljani.

Tovrstno usposabljanje z izpitom je potrebno opraviti v skladu z Pravilnikom o organizaciji, materialu in opremi za prvo pomoč na delovnem mestu (Ur. l. RS 136/2006), ki v 4. členu določa:
(1) Delodajalec mora zagotoviti, da je v delovnem procesu vsaki krajevno ločeni enoti in vsaki delovni izmeni prisoten vsaj en delavec, ki je usposobljen za izvajanje prve pomoči.
(2) Delodajalec mora pri izvajanju del, pri katerem iz ocene tveganja izhaja večja nevarnost za nastanek nezgod pri delu, zagotoviti, da je v delovnem procesu na vsakih 20 delavcev prisoten en delavec, ki je usposobljen za izvajanje prve pomoči. Vsebina predavanja je dosegljiva na povezavi:http://ss1.spletnik.si/4_4/000/000/3ff/52e/program-PP-za-delovne-organizacije.pdf 
Cena tečaja z izpitom:  87,50 € z DDV. Račun boste prejeli s strani Rdečega križa Slovenije. 

Udeleženci prejmejo uradno potrdilo (kartico z znakom rdečega križa) o opravljenem tečaju prve pomoči. Veljavnost potrdila o opravljenem tečaju prve pomoči za zaposlene traja 5 let. Po preteku 5-ih let so zaposleni svoje znanje dolžni obnoviti, s ponovnim opravljanjem tečaja. 

SEMINAR O VEDNO AKTUALNI TEMATIKI ZAKONA O DAVKU NA DODANO VREDNOST

Na podlagi povpraševanja članov po ponovni organizaciji seminarja na temo Zakona o davku na dodano vrednost, bodo organizirali seminar, ki bo potekal v ponedeljek, 13.06.2016, s pričetkom ob 14.00 uri do cca. 17.30 ure. Predavala bo davčna svetovalka ga. Aleksandra Heinzer iz podjetja Pakta d.o.o.

Glede na prejeta vprašanja članov za seminar smo sestavili okvirno vsebino predavanja:

  • nove smernice – kako povezati storitev z nepremičnino?
  • prejete storitve od davčnih zavezancev iz tretjih držav (obračunati DDV ali ne)
  • nakup blaga v tretjih državah preko spleta
  • kako pravilno določiti trenutek nastanka obdavčljivega dogodka (primeri iz prakse pri transakcijah z blagom in storitvami)
  • pravočasni obračun DDV pri samoobdavčitvah
  • pavšalne pogodbe in DDV
  • posredniški posli (kje so pasti)
  • evidentiranje izvoza in predstavitev sprememb pri uvozu blaga po 1.7.2016.

Vse prijavljene prosimo, da nam morebitna vprašanja za seminar pošljejo do vključno 31.05.2016 po e-pošti na naslov: gregor.epih@ozs.si, da jih bomo posredovali predavateljici in jih bo vključila v predavanje.     

Kotizacija za seminar znaša za člane 65 EUR + DDV, za ostale udeležence pa 130 EUR + DDV.

USPOSABLJANJE Z IZPITOM IZ VARSTVA PRI DELU IN VARSTVA PRED POŽAROM

V ponedeljek, dne 23.05.2016, ob 14.00 uri bodo v sodelovanju s podjetjem VEPOZ d.o.o., izvedli usposabljanje s preizkusom znanja s področja varstva pri delu in varstva pred požarom, ki bo potekalo v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljubljana Šiška, Pipanova pot 30, Ljubljana-Šentvid.

Na podlagi Zakona o varnosti in zdravju pri delu (Uradni list RS, št. 43/2011), Zakona o varstvu pred požarom ( Uradni list RS, št. 3/2007) ter Pravilnika o usposabljanju zaposlenih za varstvo pred požarom (Uradni list RS, št. 64/95), mora delodajalec delavca usposobiti za varno opravljanje dela ob sklenitvi delovnega razmerja, ob razporeditvi na drugo delo, ob uvajanju nove tehnologije in novih sredstev za delo ter ob spremembi v delovnem procesu, ki lahko povzroči spremembo varnosti pri delu. Delodajalec določi obvezne občasne preizkuse teoretične in praktične usposobljenosti za varno delo, katerih rok ne sme biti daljši od dveh let.

Dokazila o usposobljenosti:

Udeleženci po uspešno opravljenem usposabljanju in teoretičnem preizkusu znanja dobijo potrdilo o usposabljenosti za varno delo in varstvo pred požarom.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana-Šiška je uspela doseči zelo ugodno ceno tega usposabljanja s teoretičnim preizkusom znanja, ker je prevzela celotno organizacijo (obveščanje članov, zbiranje in posredovanje prijav izvajalcu, kontakt s prijavljenimi, preizkus se odvija v prostorih OOZŠ). Cena za usposabljanje s preizkusom znanja s področja varstva pri delu in varstva pred požarom znaša 15,00 EUR (z vključenim DDV).

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID