Strokovna ekskurzija Okusi Emiglie Romagne

Zavod za izobraževanje severnoprimorske regije skupaj s potovalno agencijo Avrigotours d.o.o.iz Nove Gorice organizira gastro – strokovno ekskurzijo v Italijo

OKUSI EMIGLIE ROMAGNE (PARMIGGIANO REGGIANO, PROSCIUTO DI PARMA, BALZAMIČNI KIS)

ODHOD: v torek, 25. novembra 2014

1.DAN:  LJUBLJANA - PARMA – BOLOGNA

Odhod iz Ljubljane ob 5:30 zjutraj, iz Postojne ob 6:30,  iz Ajdovščine ob 7:00,  iz  Nove Gorice ob 7:30.  Vožnja proti Italiji in dalje po avtocesti z vmesnimi postanki za oddih. V poznih dopoldanskih urah bomo prispeli v Parmo, mesto ki mu zaradi pršuta, parmezana, testenin, pa tudi cele vrste srednjeveških spomenikov, odlične operne hiše pravijo tudi spomenik dobrega življenja in kulinarike. Mestno jedro obvladuje velikanski Palazzo del Pilotta, kjer so bivali parmski vladarji. Sprehodili se bomo po Piazza della Pace mimo guvernerjeve palače in palače Ducale. Med sakralnimi spomeniki sta nedvomno najpomembnejša stolnica s Correggiovimi freskami in romanski baptisterij, ki sodi med najlepše v Italiji, saj ga odlikujeta jasna arhitektura grajena iz rožnatega veronskega kamna in bogato okrasje v notranjščini. Sledi vožnja do sirarne, kjer bomo izvedeli marsikaj o pridelavi najbolj poznanega parmezana (Parmiggiano Reggiano) in ga tudi poiskusili. Gre za vrsto zaščitenega trdega sira, ki dozoreva od 2 do 3 leta, prijetnega okusa, ki spominja na orehe in je rahlo pikanten. Obiskali bomo tudi pršutarno, kjer bomo poiskusili enega svetovno najbolj znanih pršutov, Prosciutto crudo di Parma. Vožnja v hotel, večerja in nočitev

2. DAN: BOLOGNA – MODENA-  LJUBLJANA

Po zajtrku bomo spoznali še eno posebnost Emiglie Romagne, balzamični kis. Aceto balsamico tradizionale di Modena ali tradicionalno pripravljen balzamični kis iz Modene je kulinarična posebnost z več sto let dolgo zgodovino in kontroliranim poreklom, ki ji na svetu ni para. Skrbno ga hranijo in starajo v majhnih lesenih sodih in prodajajo v majhnih stekleničkah. Obiskali bomo priznanega proizvajalca balzamičnega kisa, marsikaj izvedeli ter ga tudi degustirali. Da bo naša gastronomska izkušnja tudi sladka, bomo poskrbeli z obiskom muzeja sladoleda. Izvedeli bomo od kje izvira, ter ga na koncu tudi poiskusili ( za doplačilo je možen tudi prikaz njegove izdelave iz svežega sadja). Pred odhodom domov se bomo pomudili še v Modeni, rojstem kraju Luciana Pavarottija. Ogledali si bomo mestno katedralo iz 12. stol., trg Piazza Grande in stolp Ghirlandina, ki se uvrščajo na seznam Unescove kulturne dediščine. Povratek proti domu.

CENA POTOVANJA NA OSEBO:

   132,50 EUR ( minimalno 45 plačanih potnikov na avtobusu)

   140,00 EUR ( minimalno 40 plačanih potnikov na avtobusu 

   141,50 EUR ( minimalno 34 plačanih potnikov na avtobusu) 35 sed. bus

   151,00 EUR ( minimalno 30 plačanih potnikov na avtobusu) 35 sed. Bus

Zavod za izobraževanje delavcev bo svojim članom sofinanciral strokovno potovanje v višini 80,00 €.  

Cena vključuje:               

■             Avtobusni prevoz

■             1x namestitev v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah na podlagi polpenziona

■             Ogled sirarne in degustacija Parmiggiano Reggiano

■             Ogled pršutarne in degustacija Prosciuto di Parma

■             Ogled proizvajalca balzamičnega kisa in degustacija, ogled muzeja sladoleda in degustacija

■             Ostali zunanji ogledi, vodenje in organizacija

Cena NE vključuje:        

■             Zavarovanje rizika odpovedi zaradi bolezni ali smrti v ožjem krogu družine v vrednosti 2,6625% od celotnega aranžmaja oz.v minimalni vrednosti 6,39 EUR/prijavnico

■             Dodatnega zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini

■             Vse kar ni izrecno navedeno pod „cena vključuje”

■             Doplačilo za enoposteljno sobo 15,00 EUR

■             Doplačilo za demonstracijo priprave sladoleda 5,00 EUR / osebo

OPOMBA: vrstni red ogledov se glede na potrjene ure degustacij lahko tudi spremeni!

Potovalni dokumenti:            

■         Osebna izkaznica ali potni list

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na (http://www.avrigo.si/mma/splosni_pogojiTA2010.pdf/2010092909001322/) ali v agenciji!

ROK PRIJAVE :  do torka,  4. novembra  2014    oz. do zasedbe mest na avtobusu.  Potrebna je predhodna prijava na Zavodu za izobraževanje severnoprimorske regije na 041 641 311 ali info@zavodsp.si. Več  o načinu prijave in plačila na www.zavodsp.si (Sejmi). Vse dodatne informacije na 041/641 311, Tanja Štrancar

 

 

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID