Strokovno srečanje članov Sekcije lesnih strok

30.9.2016 - Miklavž pri Taboru

Sekcija lesnih strok tudi to leto pripravlja že tradicionalno strokovno srečanje članov, ki bo v petek 30. septembra 2016, z uradnim pričetkom ob 12 uri na že znani in prijetni lokaciji Ribnik pri Lisjaku, Miklavž pri Taboru 12, 3304 Tabor.

Opis programa:

Za letošnje srečanje smo za vas pripravili nekaj zanimivih predavanj, med drugim »Vse, kar mora ne pravnik vedeti o sklepanju pogodb«. Vsak izmed vas se je v praksi zagotovo znašel v situaciji, ko je imel pred seboj pogodbo in ni natančno vedel, kaj mora sploh pogledati. Pogodbeno pravo je tisto, s katerim se srečujemo praktično vsak dan, tako v zasebnem kakor v poklicnem življenju.

Tudi lesarska stroka pri tem ni izjema: lahko nastopate kot podizvajalec glavnemu izvajalcu in morate vedeti, kakšne so Vaše obveznosti in kakšne so vaše pravice. Lahko izdelate in prodate kuhinjo končnemu potrošniku – na kaj vse morate biti pozorni pri takem poslu?... Na strokovnem srečanju bomo na praktičen način pogledali pravne institute obligacijskega prava, ki bi jih moral poznati vsak, ki sklepa posle v lesarski stroki.

V letošnjem letu je bil sprejet nov Pravilnik o protieksplozijski zaščiti. Na predavanju bodo predstavljene ključne zakonodajne zahteve s področja protieksplozijske zaščite za lesno panogo. Pojasnjeno bo kdo so zavezanci po zahtevah protieksplozijske zaščite in kakšne so njihove obveznosti.

Glede na potrebe članstva smo pripravili Meritve emisij snovi v zrak iz lakirnih naprav v lesarski dejavnosti kjer bodo predstavljene obveznosti s področja varstva okolja, ki veljajo za lakirnice, izvajanja potrebnih meritev (roki in izvajalci) ter vodenja obvezne dokumentacije.

Dandanes so že skoraj vsi prisotni na družbenih omrežjih in poleg klasičnega poslovanja od ust do ust je to najbolj priljubljen medij za pridobivanje novih strank. Zakaj je to pomembno? Ljudje vas vidijo, si vas zapomnijo, zapomnijo si vaše delo in predvsem odzive drugih strank. Vse to lahko dosežete s facebookom!

Facebook je močno orodje, s katerim dosežete to, kar želi vsaka stranka - z njo vzpostavite osebni stik, prikažete ji lahko, kaj ste do sedaj že naredili in pa predvsem, stranke, s katerimi ste že sodelovali, vas na tak način lažje priporočajo naprej! Izvedeli boste torej kako lahko dobro unovčite pol ure svojega časa na dan, da pripeljete nove stranke k vam.

PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA:

10:00     Prihod in evidentiranje udeležencev srečanja (»podprto« s prigrizki), druženje s  sponzorji (dobavitelji)

12:00     Uvodni pozdrav
               predsednik Sekcije lesnih strok pri OZS Alojz Tuhtar
               predsednik OZS Branko Meh
               generalni direktor Direktorata za lesarstvo Jože Prikeržnik

12:30     »Vse, kar mora ne pravnik vedeti o sklepanju pogodb«

  • Temeljna načela obligacijskega prava
  • Instituti obligacijskega prava, brez katerih razumevanje pogodb ni mogoče
  • Podrobneje o pogodbi
  • Najpogostejše oblike pogodb
  • Stranke pogodbe
  • Pravice in obveznosti posameznih strank
  • Avans
  • Pogodba o podizvajanju

            Aleš Budja, davčni in pravni svetovalec

14:00     Redna uporaba kartice Mozaik podjetnih vam na letni ravni povrne vplačano članarino!
               Ivan Ukmar, vodja projekta

14:20     Odmor

15:00     Seznanitev z novimi predpisi s področja protieksplozijske zaščite, ki zavezujejo lesno panogo,
                Franc Udovč presojevalec s področja protieksplozijske zaščite iz mednarodne korporacije Bureau Veritas

15:15     Meritve emisij snovi v zrak iz lakirnih naprav v lesarski dejavnosti

  • Kdaj smo dolžni izvajati periodične meritve  emisij snovi iz lakirnih naprav
  • Potrebna dokumentacija, ki jo je potrebno pripraviti (obratovalni dnevnik, poslovnik)
  • Letna poročila na ARSO
  • Vprašanja in odgovori

             mag. Katarina Železnik Logar, IVD Maribor 

15:30     »Pol ure za facebook na dan pripelje nove stranke k vam« 
             Sabrina Pavlovič

Predviden zaključek je ob 17:00 uri na kar sledi druženje ob pogostitvi, izmenjava mnenj in druženje s sponzorji!

KOTIZACIJA:

Udeležba na strokovnem srečanju je za člane OZS s poravnano članarino brezplačna, kar gre prav posebna zahvala našim sponzorjem. Za nečlane OZS je kotizacija v višini 85,00 EUR z DDV na udeleženca in jo je potrebno poravnati pred pričetkom srečanja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije: 02013-0253606416 račun NLB d.d., sklic 200016.

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID