Zavod za izobraževanje delavcev
Miklošičeva cesta 26
1000 Ljubljana
Tel: 01 257 21 83, 041 202 898
Faks: 01 257 21 84
Zagotovilo kakovosti seminarja
V pričujočem času je še posebej pomembno, da se profesionalno ravnamo po geslu »manj je več«. Bolje manj vložkov, a ti morajo biti kakovostni in z zagotovljenim uspehom. Na tak način deluje slaščičarstvo blagovne znamke LA GANACHE, ki je tudi samo začelo s premišljenim vložkom v zagotovljeno kakovost z dolgoletnim izobraževanjem in prakso v Parizu. Zato tudi je LA GANACHE v Sloveniji postal sopomenka za sodobne, zdrave in božansko okusne slaščice. Obenem je znan tudi po svojih izobraževalnih dejavnostih tako doma kot preko državnih meja. V tem smislu z veseljem postrežemo z nekaterimi referencami: protokolarne storitve na Brdu pri Kranju, Vila Prešeren Bled,Vila Bled, Hiša kulinarike Jezeršek, hotel Dvor Jezeršek, hoteli Bernardin, Kongo HC, hotel Paka, vila Herberstein, ljubljanski Dulcis caffe, čokoladnica da Ponte v Kopru in slaščičarna Zagreb v Zagrebu.
Namen seminarja
Profesionalni slaščičarski seminar LA GANACHE je, kot pove že naziv, namenjen strokovnjakom in strokovnjakinjam na področju slaščičarstva, bodisi tistim, ki začenjajo in bi radi svoje šolsko poznavanje slaščičarske veščine nadgradili, bodisi onim, ki imajo za seboj že več ali manj let prakse in si želijo novih prijemov in novih receptov. Kljub strokovni zasnovi seminarja pa se lahko pridružijo tudi bolj izurjene ljubiteljice in ljubitelji domače slaščičarske umetnosti.
Vsebina seminarja
Slaščičarsko izobraževanje ima petnajst (15) tematskih sklopov, ki vključujejo pripravo slaščic in sladic (sladka jed, ki jo običajno postrežemo po obedu ali drugem obroku hrane), v posameznem primeru pa je tema še posebej posvečena tudi pripravi osnove (denimo testa ali vrste slaščice na splošno). Program je zastavljen tako, da pridobljene spretnosti in znanje ter seveda recepture zadostujejo za pripravo celovitega slaščičarskega asortimenta. Skupaj bodo udeleženke in udeleženci pridobili 60 receptov.
Vsak udeleženec/udeleženka dobi: kuharsko bluzo, predpasnik in kapo, sproti pa recepture.
1. Francoski rogljički – listnato kvašeno testo
2. Minjoni
3. Piškoti
4. Male pite
5. Pite
6. Male tortice
7. Torte
8. Sladoled
9. Sladice v čašah
10. Slane pite Quiches
11. Listnato testo in sladice z listnatim testom
12. Restavracijske sladice.
13. Macarons
14. Sladice/slaščice na osnovi čokolade
15. Praline – čokoladni bomboni
In letos NOVOST.........
16. Baguette
Struktura izobraževanja
Izobraževanje traja tri (3) mesece, seminarska srečevanja potekajo dvakrat tedensko po pet (5) ur z dodatnimi osmimi (8) urami vsako drugo soboto. Tedenska izvedba poteka ob ponedeljkih in petkih med 16.30 in 21.30 uro, ob sobotah med 8. In 16. uro. Skupno mesečno delo tako obsega med 50 in 60 ur, celotna seminarska kvota pa je 168 ur. Prvi dan je uvodoma namenjen predstavitvi programa in splošnim usmeritvam pri delu. Zaključni dan v mesecu maj to je sobota, 19. 05. 2018, je slavnosten, s podelitvijo diplom. Diploma je pridobljena z udeležbo in s pozitivno ocenjeno in komentirano samostojno pripravo treh slaščičarskih izdelkov, narejenih v enem seminarskem dnevu.
Finančni pogoji sodelovanja in prijava
Cena seminarja je primerjalno ugodna, skupaj znaša 1845 EUR, tj. 10.98 EUR na uro. Deset dni pred začetkom seminarja se plača prva tretjina(615.00EUR), do 19.03.2018 druga tretjina (615.00EUR) in do 19.04.2018 zadnja tretjina (615.00EUR).
Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.
Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.
Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.
Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:
Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).
Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.
Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.
Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.
Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.
Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.
Zavod ZID