Zanimivi seminarji na OOZ Ljubljana Vič

Vabljeni, da pregledate zanimivo ponudbo seminarjev, ki jih organizirajo na OOZ Ljubljana Vič. Za več podatkov pokličite gospo Tejo Gognjavec na 01 2000 52 50 ali na e-pošto teja.gognjavec@ooz-ljvic.si.

RAČUNALNIŠKI TEČAJI

PRVI KORAK  IN ELEKTRONSKA POŠTA

Prvi stik z računalnikom, osnove operacijskega sistema, ter pisanje in računanje.   Uvod v uporabne programe interneta in e-pošte prenos slik in besedil z medmrežja, varnost in komercialna uporaba interneta. Predviden začetek 5.1.2015

OBLIKUJEMO, prospekte, plakate, brošure, cenike

Prospekti, brošure, plakati, obdelava fotografij in slik, morda kakšen logotip-če se pa nameravate ukvarjati s takimi ali podobnimi stvarmi bo program Corel Draw ravno pravšnji za vas. Sprostite svojo kreativnost. Tečaj traja 12 ur – 3 dni. Predviden začetek 12.1.2015

IZDELAVA SPLETNIH STRANI

Za izdelavo spletnih strani potrebujete le malo oblikovalske žilice in veselja do dela z računalnikom, pa boste s pomočjo izkušenega mentorja hitro prišli do razveseljivih rezultatov.

Tečaj traja 20 ur- 5 dni. Predviden začetek 9.2.2015

ACAD

ACAD je še vedno program, ki postavlja merila na področju tehničnega risanja, konstruiranja in modeliranja. Program ni preprost, vendar se z zmogljivostjo oddolži za vložen trud. Prirejamo začetni 5 dni  20 ur in nadaljevalni tečaj 10 dni in 40 ur. Predviden začetek 2.2.2015

Tečaji potekajo v popoldanskem in dopoldanskem času glede na želje tečajnikov. V skupini je največ šest slušateljev, vsak se izobražuje na svojem računalniku. Za zaključene skupini pa prilagodimo program in termin. Cena tridnevnega tečaja za enega udeleženca je 82,62 evra za naše člane 41,31 evra, cena petdnevnega tečaja je 137,70 evra za naše člane 68,85 evra, cena desetdnevnega tečaja je 275,41 evra za naše člane 137,70 evra.

JEZIKOVNI TEČAJI:

Na zbornici zbirajo prijave za različne jezikovne tečaje: angleščina, nemščina, italijanščina, španščina, kitajščina, francoščina, portugalščina in ruščina.

Posebna kvaliteta naših tečajev je dinamika predavateljev in velik poudarek na konverzaciji. Vsako skupino vodita dva predavatelja po vnaprej usklajenem učnem načrtu in tako vnašata v skupino pozitivno dinamiko. Skozi vse obdobje izobraževanja tako slušatelji pridobivajo široko in bogato znanje tujih jezikov.

V tekočem koledarskem letu je možno napredovati v jezikovnem izobraževanju za tri stopnje. Prvi sklop jezikovnih tečajev je zaključen do konca novembra. Drugi sklop je zaključen do meseca marca, tretji pa v mesecu maju. Na Območni obrtni zbornici opravljamo jezikovna izobraževanja do devete stopnje (360 ur jezikovnega izobraževanja). Kot nadgradnjo po dogovoru organiziramo tudi jezikovne tečaje kot pripravo za opravljanje mednarodnih izpitov o aktivnem zanju tujega jezika ali intenzivna jezikovna izobraževanja ob vikendih. Vsi objavljeni tečaji so 40 urni in potekajo 2 krat  ali 1 krat tedensko po 3 šolske ure v popoldanskem ali dopoldanskem času.

VARSTVO PRI DELU NA OOZ LJUBLJANA VIČ

Termin: torek, 13. januar  2015  ob 15.00 uri

Prijavnico pošljite po pošti ali po telefaksu 01/257-20-90. Tečaj s preizkusom znanja traja 4 šolske ure.

Cena (brez 22% DDV): 21,00 EUR, za člane Območne obrtne zbornice Ljubljana Vič po sklepu Upravnega odbora brezplačno.

VARSTVO PRI DELU V VELIKIH LAŠČAH

Termin: torek, 20. januar 2015 ob 16.00 uri v prostorih gostilne Pri Škrabcu, Rob.

Prijave in informacije: Andrej Stritar, tel.: 01/788-19-77 ali po e pošti: andrej.stritar@siol.net. Prosim tudi za navedbo dejavnosti. Tečaj s preizkusom znanja traja 3 šolske ure.

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID